O nas

Dietetyk Paulina

Nazywam się Paulina Czarna, jestem założycielką Poradni Dietetycznej „Szczypiorek”, absolwentką Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, z wykształcenia dyplomowanym dietetykiem.

Motywuję ludzi do zmiany stylu życia, aby czuć się lepiej z samym sobą. Swoje doświadczenie wypracowałam biorąc czynny udział w praktykach i zajęciach z pacjentami łódzkich szpitali, w prowadzaniu żywienia niemowląt i dzieci do 3 roku życia, warsztatach żywieniowych,  a także w prywatnej praktyce zawodowej.

Jestem współorganizatorką eventów dietetycznych, a także specjalizuję się w zakresie żywienia małych dzieci  i osób dorosłych. Nieustannie rozwijam swoje umiejętności biorąc udział w konferencjach, szkoleniach i warsztatach nt. żywienia zdrowego i chorego człowieka. W swojej pracy gwarantuje indywidualne i psychologiczne podejście do każdej osoby,  a także do omawianego przez pacjenta problemu.

Ponadto:

Certyfikowany Członek Zwyczajny Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków ze statusem Dietetyk medyczny (więcej tutaj),
Nauczyciel akademicki w Instytucie Dietetyki w Wyższej Szkole Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi (więcej: Instytut Dietetyki);
Współprowadząca w Caritas Archidiecezji Łódzkiej cyklu warsztatów dietetyczno-kulinarnych dla Seniorów w ramach projektu „Akademia Aktywnego Seniora”,
Prowadząca warsztaty żywieniowe pt. International Week of Happiness w firmie Accenture,
Prowadząca cykl warsztatów żywieniowych dla osób 50+ w ramach Projektu „Brójce-Aktywni 50+”.
Członkini Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej;
Współautorka publikacji nt. żywienia małych dzieci pt.: „Wspólnie z dziećmi. O żywieniu małego dziecka w żłobku i w domu. Teoria i praktyka”, która ukazała się w październiku 2016 r. i jest dostępna w miejskich żłobkach w Łodzi;
Zaangażowana w rozwój darmowej aplikacji Czytamy Etykiety, dostępnej na platformach Android oraz iOS (więcej tutaj);
Autorka artykułów na portalu www.czytamyetykiety.pl,
Współprowadząca spotkania pt.: „Certyfikaty – Zasady oznakowań, certyfikaty i pozwolenia dla podmiotów gospodarczych prowadzących sprzedaż produktów ekologicznych”, które odbyło się podczas IX Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD i BeECO w Łodzi – 8 października 2016 r.

Dietetyk Klaudia

Nazywam się Klaudia Pabianek, jestem licencjonowanym dietetykiem, studentką studiów magisterskich na kierunku dietetyka w Wyższej Szkoły Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi.

Od kilku lat zakochana w treningu na siłowni. Wielbicielka eksperymentów kulinarnych.

W kuchni kieruję się zasadą- szybko, smacznie, zdrowo. Tę zasadę wykorzystuję również układając jadłospisy moim Pacjentom. Pragnę obalać mity, że dieta musi być restrykcyjna, niesmaczna i skomplikowana. Chcę, aby Pacjenci zmienili nawyki żywieniowe na stałe, a nie tylko na czas trwania diety.

Praca dietetyka to ciągła nauka, dlatego staram się poszerzać swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach z zakresu dietetyki, treningu oraz wszelakich dziedzin medycyny:

Certyfikowany Członek Zwyczajny Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków ze statusem Dietetyk,
I Ogólnopolska Konferencja Prac Młodych Dietetyków i Kół Naukowych,
Kurs Podstawy Dietetyki Klinicznej – Clinical Nutrition,
II Ogólnopolska Konferencja Psychika a Dietetyka,
Projektowanie indywidualnej drogi leczenia dla pacjenta cierpiącego na zaburzenia odżywiania,
Teoretyczne i praktyczne aspekty diety oraz aktywności w procesie kształtowania sylwetki i dbania o zdrowie.

Partnerzy