Założycielka Poradni Dietetycznej „Szczypiorek”, absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, z wykształcenia dietetyk, prywatnie pasjonatka zdrowego stylu życia, mol książkowy i miłośniczka wszelkich podróży. Niepoprawna optymistka dążąca do celu, motywuje ludzi do zmiany stylu życia, aby czuć się lepiej z samym sobą. Swoje doświadczenie wypracowała biorąc czynny udział w praktykach i zajęciach z pacjentami łódzkich szpitali oraz żywiąc dzieci w wieku od 5 miesięcy w jednym
z łódzkich żłobków.

 

Współorganizatorka eventów dietetycznych, specjalistka w zakresie żywienia małych dzieci i osób dorosłych. Nieustannie rozwija swoje umiejętności biorąc udział w konferencjach, szkoleniach i warsztatach nt. żywienia zdrowego i chorego człowieka.  W swojej pracy gwarantuje indywidualne i psychologiczne podejście do każdej osoby i do omawianego problemu.
Z uwagi na wysoką jakość świadczonych usług, w jadłospisach nie stosuje dodatkowego wspomagania w postaci suplementów diety.
 
Ponadto:
- Członkini Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków (więcej: Paulina Lenart);
- Członkini Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej;
Współautorka publikacji nt. żywienia małych dzieci, która ukazała się w październiku 2016 r. i jest dostępna w miejskich żłobkach w Łodzi;
- Współpracuje z ALAB laboratoria, ogólnopolską siecią laboratoriów analiz medycznych (więcej: www.alablaboratoria.pl), dzięki czemu oferuje najtańsze w Łodzi badania FOODPROFIL - kompleksową diagnostykę nadwrażliwości pokarmowej IgG zależnej oraz inne;
- Współpracuje z klubem fitness Biosfera, mieszczącym się w Łodzi przy ul. Tatrzańskiej 124B - dodatkowe informacje udzielane są na miejscu;
- Zaangażowana w rozwój darmowej aplikacji Czytamy Etykiety, dostępnej na platformach Android oraz iOS (więcej: www.czytamyetykiety.pl/aplikacja/);
- Autorka artykułów na portalach www.czytamyetykiety.pl oraz www.fitmama24.pl;
- Współprowadząca spotkania pt.: "Certyfikaty - Zasady oznakowań, certyfikaty i pozwolenia dla podmiotów gospodarczych prowadzących sprzedaż produktów ekologicznych.", które odbyło się podczas IX Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD i BeECO w Łodzi - 8 października 2016 r.